Crossie - Reisverslag uit Hamilton, Verenigde Staten van EmmieenVinnie - WaarBenJij.nu Crossie - Reisverslag uit Hamilton, Verenigde Staten van EmmieenVinnie - WaarBenJij.nu

Crossie

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg EmmieenVinnie

12 Oktober 2009 | Verenigde Staten, Hamilton

Na 5 jaar, 64,000 km, 2 aanrijdingen en 500 euro in de plus, hebben we met weemoed afscheid moeten nemen van onze 15 jaar oude Marbella. Ik heb nog even gekeken of het de moeite waard was om deze klassieker te importeren, maar zag daar toch vanaf vanwege de papierhandel die dit met zich meebrengt. Gelukkig waren de neven van mijn vader nog geinteresseerd in de klassieker, die bijna nog een tweede leven als NFI limousine had gekregen (toch jammer Marcel). Na ongeveer een maand te hebben rondgereden in een huurbak, de door Emmie zeer verfoeide Hyundai Santa Fe, hebben we nu toch weer een eigen heilige koe aangeschaft. In een land waar ze denken dat ze de auto hebben uitgevonden, net zoals het internet trouwens, is dit nog geen sinecure. Een auto is hier nog echt een status symbool. Het maakt niet uit in wat voor een aftandse stacaravan je woont, als je maar een nieuwe, zo groot mogelijke pick-up truck voor de deur hebt staan. Niet geheel ongevoelig voor het argument dat de auto een verlengstuk is van je ego (al zouden de meeste vrouwen zeggen van je plassertje), heb ik de verschillende opties eens op een rijtje gezet. Hieruit bleek dat ik toch een echte West-Fries ben en dat de auto dus voornamelijk gewoon een vervoersmiddel is dat veilig (4WD voor de sneeuw was een vereiste), zuinig (naar Amerikaanse begrippen dan) en vooral betrouwbaar moet zijn. Hierna viel dus de hele overgesubsidieerde Amerikaanse autobranche af, en bleven er eigenlijk maar twee (Japanse) opties over. Naast dat de ene helft van Montana een pick-up truck (groot, groter, grootst) rijdt, lijkt de andere helft een Subaru te rijden. Mijn oog laten vallen op de Subaru Forester, testritje gemaakt. Mwaahhhh.... dat wordt hem dus niet (de auto stonk!). Bij een andere dealer een testritje gemaakt in een Toyota RAV4 uit 2001. Weinig kilometers gemaakt (ook volgens de Amerikaanse equivalent van de nationale autopas), altijd binnen gestaan en van een oud vrouwtje geweest. Waar komt men dat nou nog tegen! Testritje gemaakt, helemaal goed. De afhandeling liet nog even op zich wachten aangezien ons geld zich nog ergens ter hoogte van Reykjavik bevond gedurende de intercontinentale transfer. Maar afgelopen zaterdag was de RAV4 dus officieel van ons. En check-it-out X-to-the Z! Fully loaded, 15-inch lichtmetalen velgjes, continue 4 wheel-drive, 16v 2.0 liter aluminium blok, 150 bhp, full-surround system radio-cd en jawel cassette recorder! Daarnaast nog maar 78.000 mijl gelopen en in mint-condition. En nu maar hopen dat dit crossie ons net zoveel probleemvrije mijlen geeft als de good ol' Marbella. We hebben de auto meteen getest door hem over dik besneeuwde bergpassen heen te sturen, onder het genot van een oerhollands trekdropje (bedankt Kees Jan, Lotte en Teuntje voor het culinaire overlevingspakket). O ja, winter is hier een beetje vroeg, de thermometer gaf vanochtend -11C aan. Brrrrr........

• 12 Oktober 2009 - 16:45

Joris:

Nou mooi karretje hoor, gefeliciteerd! Waar die oude vrouwtjes tegenwoordig al niet in rondrijden! Ook wij hebben afgelopen weekend een nieuw scheurijzer aangeschaft, een gloednieuwe 2009 Honda Civic LX. Rijdt fantastisch. Ja Vincent, een man en zijn auto, ik kan er nog uren over doorgaan maar zal dat bewaren tot oud & nieuw. Overigens is het hier in Californie inmiddels ook al echt stamppotweer, moest vanochtend toch echt een trui aan!

• 12 Oktober 2009 - 17:03

Floor S:

Kunnen we ook nog een foto krijgen met een schaars gekleed persoon op de motorkap?

• 12 Oktober 2009 - 17:08

Vinnie:

Helaas liet de arbowetgeving dit niet toe vanwege de buitentemperatuur.

• 12 Oktober 2009 - 18:31

Riet:

Emmie,
    Wat een prachtig winterlandschap! Vooral die waterval.
    Oh ja, en er staat ook een auto op de foto's. Maken onze mannen daar zo'n drukte over?
    Kus,
    Riet

• 12 Oktober 2009 - 19:22

Mieke:

vamos a la playa o ohohoho

• 12 Oktober 2009 - 19:22

Mieke:

Wat zal ich doan, ahahahaa

• 12 Oktober 2009 - 19:23

aaaaaaaaah philips!

• 12 Oktober 2009 - 19:23

Elektrika salsa tititidi

• 12 Oktober 2009 - 19:24

Hoera voor cassettebandjes!

• 12 Oktober 2009 - 19:40

Vinnie:

Net zo druk als een nieuwe boekenkast, maar deze bloast mich noa huus!

• 12 Oktober 2009 - 20:12

Jan De Wit:

Het is te hopen dat jullie geld niet in Reykjavik is "geland" want daar verdwijnt het in de geisergaten (dat land is failliet).
    Oma bezwijkt meteen voor een "pittig" ritje in deze auto.

• 13 Oktober 2009 - 06:45

Bjorn:

Met zo'n auto hoeven we natuurlijk ook niet meer echt uit de auto als we ergens een stukje gaan 'wandelen'...wel zo makkelijk...we kunnen overal komen. Dus alle kindjes hebben een nieuw karretje...helaas lijk ik de enige die in een vrouwenbolide (ons babieblauwe micraatje) moet rondscheuren; met airbags dat wel!

• 14 Oktober 2009 - 20:39

Joep:

Vette shit Vinnie! Dat marbellaatje is ff mooi gepimped. Daar past die mountainbike mooi in man. Ziet er allemaal ongelooflijk mooi uit man daar.

Grtn uit Schiedam,

Joep

• 19 Oktober 2009 - 08:44

Imke:

Mooie bak oudjes!! en wat ziet het er daar mooi uit! Jullie genieten vast volop!

Maar nog belangrijker... gisteren was het bokbier festival... en waar waren jullie, jullie werden grootst gemist! heb maar weer een extra pilsje op julie gedronken!
    Veel plezier daar en groeten uit Utrecht

X Im