Alweer een award voor Vincent... - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van EmmieenVinnie - WaarBenJij.nu Alweer een award voor Vincent... - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van EmmieenVinnie - WaarBenJij.nu

Alweer een award voor Vincent...

Door: emmieenvinnie

Blijf op de hoogte en volg EmmieenVinnie

17 December 2011 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

De trouwe lezer van onze site vroeg zich natuurlijk al af waarom Vincent in het broeierige Afrika rondliep met een fikse baard?

Na het doorslaggevend succes van vorig jaar, http://emmieenvinnie.waarbenjij.nu/Reisverslag/?Verenigde+Staten/Kaap%92ren+Varen/&subdomain=emmieenvinnie&module=site&page=message&id=3703974, was het tijd om de traditie voort te zetten.

Twee maanden geleden, op 16 oktober, was de officiële start van de jaarlijkse beard-off. Vorig jaar waren er 5 deelnemers, dit jaar begonnen we met 15. Een forse uitbreiding van het deelnemersveld, als dat maar niet de kansen op de overwinning voor Vincent zou verkleinen…
Afgelopen maandag, 8 weken later, waren er nog 12 bebaarde mannen over. Drie mannen hadden op moeten geven wegens sollicitatiegesprekken en zeurende vrouwen (losers!) en als moslim bij een security-interview komen opdagen met een baard is inderdaad misschien ook niet zo’n heel goed idee.

De vochtige tropenhitte in combinatie met meerdere regenbuien, gin-tonic’s en Afrikaans bier bleken de juiste voedingsbodem te creëren voor wederom een award-winning beard. Ditmaal waren er meerdere categoriën (heel Amerikaans dus, waar elk kind wel een prijs of award wint op school ongeacht of die gekleide asbak wel esthetisch of functioneel geslaagd is, maar dat terzijde).

De categoriën waren: best technicolour beard, bushiest beard, most extensive facial coverage, most luxuriant beard, longest beard en overall best beard. Na een keiharde competitie en urenlang juryberaad door een onafhankelijke jury werd de bokaal voor de langste baard aan Vincent uitgereikt. Alsof dit nog niet genoeg was werd zijn inzending ook met de prijs voor de overall best beard bekroond. Hoera!, hoera!, hoera!

Om aan dit harig spektakel een charitatief tintje te geven (ook heel Amerikaans) werd er besloten om de baarden tijdens het jaarlijkse afdelingskerstfeest in de bitterroot brewery per opbod te veilen, waarbij Emmie op deskundige wijze de taak van veilingmeester op zich nam. De hoogste bieder kocht daarbij het recht om de gezichtsbeharing te ontwerpen die een dag lang gedragen moest worden. Vincent’s baard ging voor $50 dollar over de toonbank, dit bedrag werd nog eens verdubbeld toen Vincent ook zijn hoofdhaar ter beschikking stelde. Uiteindelijk bracht de veiling meer dan $800,- op voor het Amerikaanse kankerfonds.

Enfin, bekijkt u de foto’s maar en oordeel zelf…….

• 18 December 2011 - 05:10

Joris:

Vincent als Limburger verdient nog een prijs: die van het beste foto onderschrift 2011! Briljant :)

• 18 December 2011 - 10:02

Mieke:

Jòjòòh

• 18 December 2011 - 10:34

Jan De Wit:

Heel Limburg is trots op Vincent. De beste ambassadeur van de Limburgers in de VS.

• 18 December 2011 - 10:40

Jocelien:

Respect!!!

• 19 December 2011 - 06:03

Floor:

En Emmie, was je wel een beetje sjerp op die snor?

• 07 Januari 2012 - 09:18

Pappa:

een mooi verslag en dito foto,s lekker weer en weer iets anders in de woestijn . hier alles lekker morgen de tweeling jarig en jij maandag een fijne dag ik denk niet dat we langs komen.groetjes tante truus en pappa.

• 07 Januari 2012 - 09:18

Pappa:

• 11 Januari 2012 - 16:28

Joost Indo:

Mooie baard weer, dude.. - voor het afscheren dan..
    foto's 3 en 4 zijn een beetje jammer, maar de laatste foto is dan wel weer koning.. ik zeg: houden die look :-)